- رادیوپخش
- رادیوپخش_آلپاین
- رادیوپخش_پایونیر
- رادیوپخش_سونی
- رادیوپخش_کنوود
- رادیوپخش_جی وی سی
- رادیوپخش_مکسیس
- رادیوپخش_مستر آئودیو
- رادیوپخش_ناکامیچی
- رادیوپخش _زنیکس
- رادیوپخش_بلاپانکت
- رادیوپخش_راک پاور
- رادیوپخش_سناتور
- رادیوپخش_مچ
- رادیوپخش_فلای مکس
- رادیوپخش_کاروزریا زنون
- رادیوپخش_ال جی
- رادیوپخش_پریمر بوستر
- رادیوپخش_مارشال
- رادیوپخش_مکسیدر
- رادیوپخش_مستر ویکتور
- رادیوپخش_فیلیپس
- رادیوپخش_سیرا گلداسکای
- رادیوپخش تصویری
- رادیوپخش تصویری_آلپاین
- رادیوپخش تصویری_پایونیر
- رادیوپخش تصویری_فیلیپس
- رادیوپخش تصویری_کنوود
- رادیوپخش تصویری_سونی
- رادیوپخش تصویری_جی وی سی
- رادیوپخش تصویری_شروود
- رادیوپخش تصویری_کاروزریا زنون
- رادیوپخش تصویری_پریمر بوستر
- رادیوپخش تصویری_مارشال
- رادیوپخش تصویری_مکسیدر
- رادیوپخش تصویری_مستر ویکتور
- رادیوپخش تصویری_وینکا
- رادیوپخش تصویری_سیرا گلداسکای
- پخش های فابریکی
بررسی تخصصی لوتوس اوورا GT410 اسپورت جدید
بررسی تخصصی لوتوس اوورا GT410 اسپورت جدید
این لوتوس اوورا GT410 اسپورت است که خشنترین نسخه اوورای فعلی محسوب میشود. در واقع تا زمانی که هایپرکار الکتریکی اویجا در اواخر سال جاری عرضه شود، این خودرو با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر در ساعت سریعترین لوتوس بازار خواهد بود.
اوورا همیشه از سوی رانندگان تحسین شده است؛ اما خب حالا خودرویی ۱۰ ساله بوده و دو رقیب بسیار توانا و تازهنفس آن یعنی پورشه کیمن GT4 و آلپاین A110S حرفهای زیادی برای گفتن دارند. به این ترتیب آیا اوورا هنوز هم میتواند در این رقابت سربلند باشد؟
درحالیکه اولین مدل اوورا از شاسیبلند آلومینیومی استفاده کرده بود اما لوتوس برخی بهبودها را در این خودرو انجام داده است. برای مثال پیشرانه ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری برگرفته از تویوتا را در نظر بگیرید که از سوپرشارژر و اینترکولر استفاده کرده و قدرت ۱۳۴ اسبی سالهای پیشین هماکنون به ۴۱۰ اسب بخار و گشتاور آن به ۴۲۰ نیوتون متر رسیده است.
قدرت اوورا GT410 اسپورت ۴ اسب بخار کمتر از پورشه کیمن GT4 است اما اگرچه گشتاور آن با پورشه برابری میکند ولی وجود سوپرشارژر در اوورا باعث شده حداکثر گشتاور در دور ۳۵۰۰ حاصل شود درحالیکه حداکثر گشتاور پورشه در دور ۵ هزار تا ۶۸۰۰ به دست میآید. این خودروی بریتانیایی همچنین وزن کمتری داشته و ۵۹ کیلوگرم سبکتر از خشنترین نسخه کیمن است. تمامی این موارد باعث شده شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت اوورا به ۴.۲ ثانیه برسد که دو دهم ثانیه بهتر از شتاب ادعایی پورشه میباشد.
اما تواناییهای پیشرانه اوورا تنها به آمار و ارقام محدود نمیشود. پاسخ پدال گاز آنی بوده و فلایویل سبکوزن نیز باعث بهبود عملکرد خودرو میشود. این امر به معنی سریعتر بودن اوورا نسبت به اعداد روی کاغذ است. شتاب گیری اوورا GT40 اسپورت در هر دوری از پیشرانه قوی بوده و پشت سرتان هم صدای جذابی به گوش میرسد. وجود یک دکمه روی فرمان نیز باعث میشود صدای تولیدی خشنتر شود. البته غرش پیشرانه لوتوس به خوبی پیشرانه ۶ سیلندر کیمن GT4 نیست اما بهتر از صدای تولیدی پیشرانه آلپاین A110S میباشد.
همچنین گیربکس اتوماتیک آلپاین هم میزان درگیری گیربکس دستی اوورا را ندارد. گیربکس ۶ سرعته لوتوس تعویضهای لذت بخشی داشته اما خب کلاچ سنگین بوده و بخشی از لذت رانندگی را میگیرد. پدالها موقعیت بسیار خوبی برای کنترل خودرو دارند. البته این خودرو با گیربکس اتوماتیک نیز در دسترس است که اندکی روی شتاب خودرو تاثیر منفی میگذارد.
سرعت و شتاب در خط مستقیم هیچگاه مدنظر لوتوس نبوده و همیشه محصولات این برند را با تواناییهای فوقالعاده در سر پیچها شناختهاند. GT410 اسپورت هم از این قضیه مستثنا نیست. با وزن ۱۳۶۱ کیلوگرمی، این خودرو اصلاً عصبی حس نشده و استفاده از اتصالات دوبل جناغی و فنرها و دامپرهای بیلشتین باعث شدهاند خودرو هندلینگ بسیار خوبی داشته باشد.
لاستیکهای فوقالعاده چسبان میشلین پایلوت کاپ ۲ نیز در دسترس هستند اما خودروی حاضر در تست از لاستیکهای پایلوت اسپورت 4S استفاده کرده است.
اوورا در پیست توازن پیشبینی پذیر فوقالعادهای دارد. فرمان نیز کمکحال این خودرو بوده و ارتباط آن با چرخ ها بسیار خوب است. به این ترتیب راننده میتواند با دستها و پاهای خود خودرو را کنترل کرده و با دقت بسیار زیادی خودرو را به پیش ببرد.
اوورا علاوه بر سواری هیجانانگیز و قابل تنظیم دارای پایداری زیادی در سرعتهای بالا نیز میباشد. این خودرو در پیچهای پرسرعت کاملاً پایدار و مطمئن ظاهر شده و قطعات آئرودینامیکی بکار رفته در بدنه نیز به این حس کمک میکنند.
ترمزها نیز استثنایی هستند. کار کالیپرهای ۴ پیستونه AP ریسینگ شاهکار است و کاهش سرعت خودرو به حدی سریع صورت میگیرد که حس میشود کمربندهای ایمنی سهنقطهای خیلی بدن را نگه نمیدارند.
اوورا حتی در بدترین شرایط نیز پایداری فوقالعادهای داشته و از طرف دیگر نیز راحتی خوبی را نیز شاهد هستیم. البته صدای قابلتوجهی از جاده به کابین راه مییابد.
در جایی که برخی خودروها از روی دستاندازها خواهند پرسید، اوورا در جاده میخزد. این خودرو نه تنها اعتمادبهنفس زیادی را در راننده ایجاد میکند بلکه یکی از خودروهای مسابقهای است که لذت زیادی برای رانندگی دارد.
کابین هم حس خودروهای مسابقهای را دارد. برخی بخشها با آلکانترا پوشیده شدهاند ولی بخش عقب خودرو دید محدودی دارد. کیفیت کلی ساخت کابین مشکلی ندار و نسبتاً خوشساخت حس میشود هرچند طراحی آن در سطح بالایی قرار ندارد. جزئیاتی همچون صفحه لمسی نه چندان جالب باعث میشوند کیفیت کلی کابین اوورا کمی پایینتر از کیمن GT4 حس شود. اوور برخلاف پورشه با صندلیهای عقب نیز تولید میشود هرچند این صندلیها استفاده چندانی ندارند.
قیمت لوتوس اوورا GT410 اسپورت از ۸۵۹۰۰ پوند شروع میشود که حدود ۱۰ هزار پوند بیشتر از پورشه میباشد و این فاصلهای زیاد بین دو رقیب است. آلپاین A110S با بهای ۵۵۹۰۰ پوندی ارزانترین خودرو بین این سه رقیب میباشد.
از نظر یک راننده مشتاق، هیچچیزی نمیتواند به اوورا GT40 اسپورت نزدیک شود. این خودرو نزدیکترین حس به پیست مسابقه را ایجاد کرده و درعینحال خودرویی جذاب برای رانندگی روزمره است. البته پورشه کیمن GT4 استعداد بیشتر در بحث سواری و کابین لوکستری داشته و از طرفی ۱۰ هزار پوند نیز ارزانتر است.
مشخصات لوتوس اوورا GT410 اسپورت
قیمت: ۸۵۹۰۰ پوند
پیشرانه: ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری سوپرشارژردار
قدرت/گشتاور: ۴۱۰ اسب بخار/۴۲۰ نیوتون متر
گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۴.۲ ثانیه
حداکثر سرعت: ۳۰۶ کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت: ۱۰.۵ لیتر در هر صد کیلومتر
نویسنده و مترجم: شاهین احمدزاده_پدال
بازنشر: حسین رضا لاسجردی_خودروتاپ